Cookie-k a honlapon
Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Amennyiben ezek kezeléséhez nem járulsz hozzá, kérjük használd a büngésződ privát ablakát böngészéshez. A böngészés folytatása hozzájárulásnak minősül.
Bezárás
Vissza

Mi lesz 2022-ben?

A 2022-es második szezonban újra 3 helyszínen (Balatonfűzfő - Békés - Gyékényes) szervezünk ország beúszó akciót, ahol: “...nincs iszapban gyaloglás, nincs bója kerülgetés, nincs feltorlódott vízi tömeg, csak a cél, a vízi környezet és TE!”

BUG

“2014-ben megalapítottuk a Budapest Urban Games utcalimpiát, melynek célja a város sportjellegű használata és a helyi sportközösségek támogatása. 2017-ben ennek tudatában szerveztük meg először a budapesti Duna-átúszást a Corvinus és BME egyetemek között. Az évek során azt vettük észre, hogy rengetegen szeretnének rendszeresen úszni, de közösség, edzések és megfelelő versenyek híján kevés a motiváció. 2018-ban létrehoztuk a #beúszás - Duna-átúszó közösséget, melynek ma közel 200 tagja van, és elkezdtük tervezni a nyíltvízi versenyeket.”

Sportturizmus

A sportturizmus már régóta nem csak a sportesemények nézői látogatását jelenti, az elmúlt 20 évben a maratonisták előszeretettel vándorolnak a világban, hogy különböző környezetben teljesítsék a távot. Hasonló turizmus épül a kerékpár piacon is, ahol számtalan hobbi, amatőr és profi versenyt rendeznek szerte a világon. A nyíltvízi úszóversenyek szintén népszerű turisztikai események, leginkább a tengeri és óceáni környezetben.

Miért itthon?

Magyarország vízi környezetéről híres, a magyarok pedig a világ legjobb úszói! Az OWT ezt a két adottságot hivatott összekapcsolni, azaz: “...úszva ismerszik meg az ország!”

Mi ez pontosan?

A 2021-as első szezonban 3 kísérleti helyszínen (Balatönfűzfő - Paks - Gyékényes) szervezünk profi versenyeket, ahol: “...nincs iszapban gyaloglás, nincs bója kerülgetés, nincs feltorlódott vízi tömeg, csak a cél, a vízi környezet és TE!”